09 Dec 2011 Dragă Moşule,

Text trimis de Kevin, locul III la concursul Boncafe “Scrisoare pentru Moş Crăciun“.

Încep prin a-ţi spune că îmi pare rău. Îmi pare rău că timpul m-a schimbat, mi-a luat copilăria dulce căreia îi duc aşa tare dorul. Tot ce s-a întâmplat în atâţia ani pe care i-am trăit m-a maturizat şi toate astea m-au făcut să nu mai cred în tine, Moşule. Şi îmi pare rău pentru asta, pari a fi aşa un om bun în poveşti, dar, vezi tu… eu nu mai cred în toate. Totuşi, îţi scriu ca să mai simt măcar o dată ce-am simţit când n-aveam griji, când tu erai eroul meu de fiecare dată când Crăciunul îmi bătea la uşă, când “îmi aduceai” dulciuri şi jocuri care păreau să-mi facă lumea atât de minunată.

Sper în continuu, de asta am un motiv în plus pentru care îmi voi pune gândurile aici. Poate părţi din tine există, poate când îmi voi spune dorinţele cineva o să le audă şi va fi mai bine pe viitor.

E mult ce-ţi cer, e adevărat, îmi cer scuze pentru asta, dar tu pari singurul căruia îi pot spune tot ce simt, căci nu mai am prea multă credinţă în lumea asta.

Aş vrea o lume diferită, cu toţi visăm la asta în felul nostru, ştiu, dar eu vreau ceva special. Vreau ca oamenii să observe frumuseţea vieţii, vreau să aibă toţi timp să privească cât de frumoasă e natura, cât de frumoase sunt stele, felinarele ce luminează noaptea străzile, culorile din noapte, florile, iubirea, fericirea, soarele, apa, zăpada, păsările călătoare… Toate chestile mărunte vreau ca toţi să le observe. Să fie mai mult timp pentru fiecare om de pe pământ. Aş vrea tare mult să nu se mai facă diferenţe între oameni, pentru că toţi suntem la fel, ceea ce ne schimbă e gândirea, nu culoarea, înălţimea, frumuseţea, banii sau orice altceva ce pare diferit fizic sau exprimat în simple hărţi. Nu ne naştem cu răutate, trăim şi-o dobândim în timp, fiecare om are dreptul la o viaţa mult mai bună. Te rog, încearcă să schimbi ceva.

Eu am plâns pentru răutatea lumii, am plâns, căci nimeni nu mai observă ce-i frumos şi ce contează în viaţă. Acum, cu lacrimi în ochi îţi scriu moşule, conştientul îmi spune că e imposibil ce-ţi cer şi de aceea mi-am pierdut credinţa.

Mult timp am crezut că pot schimba chiar eu ceva, dar eu sunt doar un om, iar oamenii în oameni au pierdut speranţa. Dăruieşte-le-o înapoi!

Vreau ca oamenii să cunoască iubirea exact aşa cum am făcut-o eu, dar, te rog, nu îi lăsa să sufere din iubire, nimeni nu merită asta. Dă-le alte motive să fie nefericiţi, ca să se bucure când au fericire, dar nu-i răni în dragoste, e cel mai frumos sentiment de pe tot pământul, nu vrea să-şi piardă speranţa în ea.

Violenţa, ce poţi rezolva cu ea? Absolut nimic. Ia-le oamenilor dorinţa de a lovi – o cicatricie, un os rupt, o vânătaie se vindecă repede, dar nu şi sufletul rănit prin aceste fapte ilogice. Dăruieşte mai multă bunătate în inimi şi mai mult timp. Te rog!

Sigur nu am exprimat bine ce am în minte doar prin cuvintele acestea, de aceea te mai rog încă un lucru: poţi oare să intri în mintea mea? Să vezi ce văd şi eu? Dacă da, fă asta, te rog… Simte şi tu ce simt şi eu şi poate aşa vei înţelege. Mulţumesc pentru că m-ai ascultat, bătrâne, acum te las şi mă duc în lumea mea, acolo unde pot visa că tot ce ţi-am spus şi mult mai multe pot deveni realitate!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

12 Responses

 1. Am repostat acest text, intrucat au fost probleme cu serverul si scrisoarea postata ieri disparuse, pur si implu! Cred ca a furat-o Mos Craciun! 😉
  Kevin, inca o data, felicitari! In curand vei primi prin posta cartea mea – premiul promis! 🙂

 2. 2
  andra 

  mulţumesc, Alina, pentru repostare. Mulţumesc, Kevin, pentru gânduri!

 3. 3
  lotusull 

  Kevin, totusi i-ai scris Mosului iar asta nu-i deloc putin lucru.
  Frumusetea lumii de care vorbesti tu, frumusetea aceasta exista. Cu tot noroiul ce o inconjoara, ea continua sa respire, sa fie vie. Iar pentru a o vedea, nu-ti trebuie nimic altceva decat inima de copil. Aceeasi inima ce-a scris scrisoarea aceasta Mosului.
  Ma bucur mult pentru tine Kevin. Iar cartea Alinei te va pune pe ganduri si sunt sigura ca-ti va placea.
  🙂

 4. 4
  Odille 

  Kevin, eu cred in Mos Craciun si sunt convinsa ca si tu crezi, daca i-ai scris o asa de frumoasa scrisoare. De fapt cine este Mos Craciun, este un simbol al dragostei neconditioante pt toti copiii, un simbol al binelui. Crezind in Mos Craciun noi credem in dragoste si in bine, si in acelasi timp iubind oamenii, iubind florile si norii si soarele si riurile si fluturii si basmele si povestile frumoase, noi credem in Mos Craciun.

  Mos Craciun este in fiecare din noi. Fiecare putem aduce o bucurie altcuiva.

  Gindeste-te ca suntem milioane de Mos Craciuni si putem sa facem viata celor din jur mai frumoasa.

  Felicitari! 🙂

 5. 5
  kevin 

  Multumesc frumos pentru tot,Alina !

  Multumesc si eu,Andra.

  Multumesc “Lotusule”.

  Odille ,nu l-am privit niciodata pe Mosu’ asa,multumesc ca mi-ai deschis o alta fereastra prin care-l pot vedea exact asa cum il vezi si tu.

  Multumesc tuturor!

 6. 6
  larisza 

  Eu cred in Mos Craciun si asta ma face fericita si poate mai buna.Oameni trebuie sa inteleaga ca nimic nu este mai frumos pe lumea asta decat viata, dragostea , lumea care ne inconjoara.Daca am avea putin timp pentru noi in fiecare zi, sa ne gandim la noi, la ce vrem, la ce este in jurul nostru,totul ar fi altfel.
  Oameni au uitat ce inseamna pauza, timp,totul este intr-o continua miscare, sa facem lucrurile si pe ziua de astazi si gata, in sfarsit a venit seara si ne culcam. A mai trecut o zi. Si ce? Eu astept Sarbatorile, imi plac Sarbatorile, sunt frumoase. Si asa va doresc si voua. Sa va ganditi un pic cu bucurie la Sarbatorile care vin, sa fiti fericiti.O seara minunata si cu bucurie.

 7. 7
  Chindris Madalina 

  E superba! Merita locul intai,nu trei. E emotionanta pana la lacrimi,e frumoasa si m’as dus cu gandul la copilaria mea,cand il asteptam pe Mos cu o dorinta mai mult decat arzatoare,cand credeam ca orice e posibil si ca am lumea la picioare…

 8. 8
  kevin 

  Multumesc frumos @ Chindris Madalina. >:D<

 9. 9
  Chindris Madalina 

  Cu mare,mare placere, Kevin 🙂 :*

 1. 10
  Ares Free Download (via Trackback)

  … [Trackback]…

  […] Informations on that Topic: oaspetele.boncafe.ro/?p=208 […]…

 2. 11
  power payday loan (via Trackback)

  … [Trackback]…

  […] There you will find 69227 more Infos: oaspetele.boncafe.ro/?p=208 […]…

 3. 12
  cheap car insurance (via Trackback)

  … [Trackback]…

  […] Informations on that Topic: oaspetele.boncafe.ro/?p=208 […]…